Bra spelsajter

När man har en stund över framför datorn och vill koppla av en stund, eller behöver ta ett avbrott och tänka på något annat kan det vara skönt att spela spel. Internet är fullt av olika spelsajter av olika typer av kvalitet, några av dem är till och med gratis. Här finns fyra olika sajter att prova för olika målgrupper.

GratisSpela

Sajten GratisSpela är en sajt som erbjuder allt från pusselspel, patiens och frågespel till bubbelspel, skjutspel och bilspel. Här finns något för alla, men framför allt för de lite yngre spelarna. Många av spelen har enkel grafik med klara färger som kan erbjuda många timmars underhållning till både barn och vuxna. Spelen är uppdelade i lättnavigerade kategorier som gör det enkelt att hitta det man letar efter. De finns också uppdelade efter ”tjejspel” och ”killspel”, vilket kan göra sajten olämplig för de familjer som värdesätter jämlikhet och könsneutrala spel.

Spela.se

Spela.se har ett större utbud för de lite mindre barnen. Här finns familjespel som Bob the Robber och Saras Kockskola. För de minsta barnen finns lämpliga spel där man kan hjälpa den höjdrädda jultomten att komma upp på taket och ner i skorstenen eller samla guldmynt och pizzor med papa Louie. Om barnen tröttnar snabbt på ett spel finns här en uppsjö med andra spel att prova på. På Spela.se är det enkelt och helt gratis att bli medlem.

Kongregate.com

Kongregate.com är en spelsajt som öppnade den 1 oktober 2006 av syskonen Emily och Jim Greer, men de hade nog ingen aning om hur stor den egentligen skulle komma att bli. Sajten har länge haft sitt eget lilla samhälle av spelare och spelutvecklare. Många av spelen man hittar där är de som är skapta av medlemmar på sajten. En stor nyhet kom 2010 då det stora spelkedjan GameStop annonserade att de köpt Kongregate men sajten skulle fortsätta att erbjuda gratisspel och ge en del av reklamintäkterna till spelskaparna, precis som de alltid gjort.

About

View all posts by