Fallout-serien

Med det nyligt släppta Fallout 4 är detta ett bra tillfälle att ta sig en titt på Fallout-serien i sin helhet, låt oss gå till bara till början.

Fallout är ett postapokalyptiskt rollspel skapat av Interplay Entertainment, de två första spelen i serien, Fallout och Fallout 2, utvecklades av Interplays Black Isle Studios men blev nedlagt 2004. Det tredje spelet i serien, Fallout 3,utvecklades sedan av Bethesda Game Studios, det fjärde, Fallout: New Vegas, utvecklades av Obsidian Entertainment, och Fallout 4, som ju då tekniskt sett är seriens femte spelet utvecklades av Bethesda. Men trots att serien officiellt sett består av fem spel räknas inte Fallout: New Vegas som en uppföljare till Fallout 3 utan ett separat spel.

Spelen har även haft tre stycken spin-offs:

  • Fallout Tactics: Brotherhood of Steel (2001)
  • Fallout: Brotherhood of Steel (2004)
  • Fallout Shelter (2015)

Fallout Tactics fokuserade mer på de taktiska aspekterna av de tidigare spelen och praktiskt taget inte alls på rollspelandet. Fallout: Brotherhood of Steel var det första Fallout-spelet till konstoller och var mer som ett action spel än de tidigare, det var även det sista Fallout-spelet som utvecklades av Interplay. Slutligen kom Fallout Shelter några månader innan Fallout 4 och var ett simulatorspel där man tog kontrollen över ett Vault och försökte bygga ut och försvara det mot alla faror som finns i Wastelands.

About

View all posts by