League of Legends

Detta spel är även känt under sin förkortning LoL, och är ett dataspel online inom genren Multiplayer Online Battle Arena (MOBA). Spelet är baserat på spel i lag. Det har utvecklats och varuförts av Riot Games för Microsoft Windows och på senare tid även Mac OS X. Till en början låg deras servrar kvar på GOA men företaget har nyligen annonserat försäljningen till Kinas Tencent Holdings Limited.

Endast Windows

Spelet blev annonserat hösten 2008 men släpptes inte in på marknaden förrän året efter, hösten 2009. Till en början var spelet bara för operativsystemet Windows och har under många år bara funnits i en beta-version för Mac OS. Numera och med hjälp av spelets användare finns även en uppdaterad version av spelet för Mac. Det är också möjligt att spela i GNU/Linux genom installation av tredjeparts mjukvara.

Fyra banor

I spelet ingår fyra olika banor. Den minsta kartan heter Twisted Treeline, där spelarna är tre mot tre. En större karta vid namn Summoners Rift där antalet spelare är fem mot fem, denna karta är vanligast och där utspelas matcher mellan femmanna-lag, rankning efter skicklighet finns också. De två återstående banorna är The Crystal Scar där det också spelas fem mot fem, samt slutligen Howling Abyss. En normal match fem mot fem brukar ta strax över en halvtimme att spela.

About

View all posts by