Flashspel

Det finns massvis av underhållande spel på nätet, många av dessa är så kallade flashspel eftersom dessa använder sig av en viss teknik. Flashspel kan betraktas som en typ av videospel som körs i webbläsaren. Dessa spel utvecklas av Adobe Flash, därav dess namn.

Olika genrer

Dessa spel finns i många olika genrer som, bland annat, action, strategi, äventyr, simulering (och detta i sin tur av olika typer, till exempel rymdspel), sport, racing, musik och många fler. Det finns gratis webbplatser helt dedikerade åt denna typ av spel. Dessa sajter innehåller ofta ranking för de bästa poängen uppnådda av spelarna.

3D

De lite mer avancerade flashspelen kan innehålla 3D-grafik, men spelen är i allmänhet begränsade till två dimensioner. Det är också vanligt att inkludera ett, eller flera, alternativ för att ställa in grafikkvalitet (låg, medel, hög), vilket är särskilt användbart för de spelare som har datorer med alltför enkel grafisk kvalitet eller uppkopplingar med för låg hastighet i dess internetanslutning.

Insticksprogram

För att kunna köra spel med flash-grafik behövs ett insticksprogram som Adobe Flash Player eller Gnash vara installerat i webbläsaren, oavsett om denna är Internet Explorer, Chrome eller Firefox. Adobe Flash hette tidigare Macromedia Flash och brukar numera endast gå under namnet Flash.

About

View all posts by