Pokerfavoriterna

Poker kommer i en mängd olika former och en del är så klart mer populära en andra. Här tar vi en snabb titt på några av de mest populära formerna av poker.

Texas hold’em

Texas hold’em är den obestridda kungen av pokerspel idag, och har varit det bra länge nu. Spelet dök fört upp i Texas (självklart) på 1970-talet och blev snabbt ett av de mest använda pokerspelen i tävlingssyfte. Därefter spred det sig till resten av pokervärlden och när någon kör igång ett parti poker hemma i vardagsrummet idag är det mest troligt Texas hold’em som gäller.

Omaha hold’em

Som namnet kanske antyder är Omaha hold’em en variant av Texas hold’em. Istället för två kort på handen har varje spelare fyra kort. Men reglerna säger även att man i Omaha måste använda två av sina kort på handen, och endast två. Så två från handen och tre från bordet. Läggs det då upp en hel stege på bordet kan man till skillnad från Texas hold’em inte använda alla dessa kort för att bilda sin stege.

Seven Card Stud

Det tredje mest spelade pokerspelet i världen är mest troligt Seven Card Stud, även känt som sjustöt på svenska. Detta är en form av stötpoker där man inte lägger upp kort mitt på bordet för alla att använda utan istället delar ut en kombination av både öppna och dolda kort till spelare.

Videopoker

Tänker man lite bortom konceptet av ”vanlig” poker är det också värt att ta upp videopoker som en populär pokervariant. Detta spel är som en korsning mellan en spelautomat och poker, och en stor favorit bland väldigt många. Precis som många andra former av poker går det ut på att skapa en så bra hand som möjligt, men här spelar man mer eller mindre mot sig själv och inte mot andra spelare.