Kortspel på nätet

Det är många som spelar kort på nätet och det finns mängder av olika spel att välja bland, till exempel olika varianter av poker men även det populära spelet Blackjack. Bland de mer klassika spelen inom poker finns Texas Hold’Em och Omaha. Det kommer ut nya spel på nätet hela tiden.

Texas Hold’Em

I denna pokervariant får varje spelare två nedåtvända kort. Fem uppåtvända och gemensamma kort blir sedan utdelade, dessa används av alla spelarna vid bordet i kombination med deras egna nedåtvända kort för att göra den bästa möjliga femkortshanden. Spelarna kan bilda handen genom en valfri kombination av de nedåtvända och de gemensamma korten.

Omaha

En annan variant av poker är Omaha, spelet är väldigt likt Texas Hold’Em. I Omaha får dock spelarna fyra nedåtvända kort. Även här delas de fem gemensamma uppåtvända korten som används av alla spelarna vid bordet ut men spelarna måste däremot för att bilda sin hand använda sig av två av sina egna fyra nedåtvända kort och av tre av de fem gemensamma korten.

Black Jack

Blackjack är trots sina felaktiga rykten enkelt att lära sig spela. Målet för detta spel är att med sin hand uppnå ett högre poängvärde än konkurrenten som alltid är dealern och inte någon annan spelare, handens värde får däremot aldrig överstiga summan 21. Spelet inleds genom att dealern delar ut två uppåtvända kort till spelaren samt ett uppåtvänt och ett nedåtvänt till sig själv.